REMZİ'DE ÇOK SATANLAR

18 - 24 Mart 2024
TÜRKÇE
İNGİLİZCE
2023
TÜRKÇE
  1. Labirent: Batı ve Hasımları

    Amin Maalouf

      (Yapı Kredi Yayınları)
  2. Lizbon'a Gece Treni

    Pascal Mercier

      (Sia Yayınları)
  3. Yeni Ekonomi

    Mahfi Eğilmez

      (Remzi Kitabevi)
  4. Atomik Alışkanlıklar

    James Clear

      (Pegasus Yayınları)
  5. Acı Yoruldu

    Serhan Asker

      (Alfa Yayınları)
  6. Baron İstilası

    Timur Soykan

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  7. Genç Adam

    Annie Ernaux

      (Can Yayınları)
  1. Ataturk

    Andrew Mango

      (Hodder)
  2. Ara Güler’s Istanbul   (Thames & Hudson)
  3. Artists: Their Lives and Works   (Dorling Kindersley)
  4. Atomic Habits

    James Clear

      (Random House)
  5. Outliers

    Malcolm Gladwell

      (Penguin)
  1. Botter Apartmanı

    Ayşe Övür

      (Remzi Kitabevi)
  2. Gece Yarısı Kütüphanesi

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  3. Atomik Alışkanlıklar

    James Clear

      (Pegasus Yayınları)
  4. SS

    Barış Pehlivan-Barış Terkoğlu

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  5. Lizbon'a Gece Treni

    Pascal Mercier

      (Sia Yayınları)
  6. Dört Anlaşma

    Don Miguel Ruiz

      (Ötesi Yayıncılık)
  7. Zamanı Durdurmanın Yolları

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
İyi bir kitap hakiki bir hazinedir.

John Milton

Müge Nebioğlu

Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını tamamlayan Müge Nebioğlu, doktorasını Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde yaptı. 

2003 yılında özel bir şirkette proje müdürlüğü yaptıktan sonra 2005 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü’nde gıda mühendisi olarak görev yaptı.

2007 yılında Bursa’ya yerleşerek Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’ne girdi. Burada, “yağ teknolojileri” konusunda uzman araştırmacı olarak çalışmaya devam etmektedir. 

2010 yılında zeytinyağıyla ilgili tadım eğitimleri almak için İtalya’ya gitti. Bu konuda dünyada sayılı okullardan biri olan ONAOO’yu bitirip Profesyonel Zeytinyağı Tadımcısı unvanını alan İtalya’daki üçüncü, Türkiye’deki ilk kişi oldu. 

2015 yılında Milano’da yapılan Dünya Tadımcı Şampiyonası’nda 20 ülke ve 50 katılımcı arasında ikincilik unvanı aldı. ONAOO’da eğitmen ve eğitici eğitmeni olarak görevine devam etmektedir.

Bu görevi doğrultusunda dünyanın sayılı başkentlerinde ve şehirlerinde (Paris, Roma, Barcelona, Amsterdam, Fas, Tunus, Cape Town, İstanbul) zeytinyağı tadım eğitimleri, workshopları düzenlemiştir. Tunus, Paris, Londra, San Remo, Cape Town, Berlin, Amsterdam gibi dünyanın çeşitli şehirlerinde düzenlenen yarışmalarda jüri üyesi olmuştur. 

Türkiye’de yapılan zeytinyağı yarışmalarının üçünde düzenleme kurulunda yer alan Nebioğlu, şu an birçok zeytinyağı firmasına zeytinyağının doğru üretimi, hasadı ve tadımı konusunda danışmanlık yapmaktadır.

Yazarın Kitapları

Derin Köklerin Meyvesi Zeytinyağı

Jale Balcı

,

Müge Nebioğlu

Olives and Olive Oil

Riches From Deep Roots

Jale Balcı

,

Müge Nebioğlu