REMZİ'DE ÇOK SATANLAR

02 - 08 Aralık 2024
TÜRKÇE
İNGİLİZCE
2023
TÜRKÇE
  1. Nakano Eskici Dükkânı

    Hiromi Kawakami

      (Domingo Yayınları)
  2. Zarlar

    Ahmet Altan

      (Everest Yayınları)
  3. Gece Yarısı Kütüphanesi

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  4. İntermezzo

    Sally Rooney

      (Can Yayınları)
  5. Hayat İmkânsız

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  6. Vejetaryen

    Han Kang

      (APRIL Yayınevi)
  7. Yırtıcı Kuşlar Zamanı

    Ahmet Ümit

      (Yapı Kredi Yayınları)
  8. Can Borcu

    Piraye

      (Mona Kitap)
  1. Nexus

    Yuval Noah Harari

      (Random House)
  2. Clear Thinking

    Shane Parrish

      (Random House)
  3. Rumi

    Peter Washington

      (Random House)
  4. Outliers

    Malcolm Gladwell

      (Penguin)
  1. Botter Apartmanı

    Ayşe Övür

      (Remzi Kitabevi)
  2. Gece Yarısı Kütüphanesi

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  3. Atomik Alışkanlıklar

    James Clear

      (Pegasus Yayınları)
  4. SS

    Barış Pehlivan-Barış Terkoğlu

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  5. Lizbon'a Gece Treni

    Pascal Mercier

      (Sia Yayınları)
  6. Dört Anlaşma

    Don Miguel Ruiz

      (Ötesi Yayıncılık)
  7. Zamanı Durdurmanın Yolları

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
İyi bir kitap hakiki bir hazinedir.

John Milton

Jale Balcı

Finans alanında sekiz yıl çalıştıktan sonra geçtiği yemek sektöründe hızlı adımlarla ilerleyen Jale Balcı, beslenme uzmanlığı, aşçılık ve sofra düzenleme konularında, yurt içi ve yurt dışında farklı okullarda deneyimli isimlerden eğitimler almıştır.

2006 yılında yayınlandıktan sonra yüksek bir satış ivmesi yakalayan ve 10. baskıya ulaşan ilk kitabı Keyifli Sofralar İçin 50 Pratik Mönü’nün ardından, 2008 Aralık ayında ikinci kitabı Aperitif Mönüler (4. basım), 2010 yılında Antakya ve Yemekleri (4. basım) ve en son 2019 yılı Aralık ayında Tadında Yolculuk kitapları Remzi Kitabevi tarafından yayınlanmıştır. Yazarın tüm kitapları halen en çok satanlar arasında yer almaktadır. 

İlk restoran tecrübesini, kurucularından biri ve şefi olarak açtığı “Antiochiaconcept” ile yaşayan Balcı, daha sonra “Lokantafarina”da tek başına devam etti. Jale Balcı, doğum yeri olan medeniyetler şehri Antakya’ya gönüllü elçilik yapmanın yanı sıra Hatay Lezzet Gastronomi Festivali’ni düzenleme görevini üstlenmiş ve yaklaşık 4 günde 2 milyon kişinin ziyaret ettiği keyifli bir etkinliğe ev sahipliği yapmıştır.

Özellikle “Mönü Tasarımı” konusunda bir ilke imza atan şef ve yemek kitabı yazarı Jale Balcı 2018-2019 yılları arasında Alancha Nişantaşı restoranında başdanışman şef olarak çalıştı. Halen birçok kafe ve restorana mönü tasarımı konusunda danışmanlık yapmaya devam etmektedir. Yiyecek-içecek sektörünün önde gelen firmalarına ürünleriyle ilgili danışmanlık hizmeti de sunan Balcı, aynı zamanda özel yaratıcı çalışmalar yapmaktadır. Gecce Mekân kurul üyesi olup, Şişli Meslek Yüksek Okulu’nda danışma kurulu üyeliği ve gastronomi dersi eğitmenliği yapmaktadır. 

Yazarın Kitapları

50 Pratik Mönü

Jale Balcı

Antakya ANTIOCH City & Cuisine

Jale Balcı

Tadında Yolculuk

Jale Balcı

,

Hande Çilek

Antakya ve Yemekleri (küçük boy)

Jale Balcı

Derin Köklerin Meyvesi Zeytinyağı

Jale Balcı

,

Müge Nebioğlu

Olives and Olive Oil

Riches From Deep Roots

Jale Balcı

,

Müge Nebioğlu