REMZİ'DE ÇOK SATANLAR

12 - 18 Mayıs 2025
TÜRKÇE
İNGİLİZCE
2024
TÜRKÇE
  1. Markiz’deki Kadın

    Ayşe Övür

      (Remzi Kitabevi)
  2. Engereğin Gözü

    Zülfü Livaneli

      (İnkılâp Kitabevi)
  3. Günübirlik Hayatlar

    Irvin D. Yalom

      (Pegasus Yayınları)
  4. Akan Nehir Gibi

    Paulo Coelho

      (Can Yayınları)
  5. Sarı Yüz

    R. F. Kuang

      (İthaki Yayınları)
  6. Botter Apartmanı

    Ayşe Övür

      (Remzi Kitabevi)
  7. Edebi ve Edepsiz Beyoğlu

    Umur Talu

      (Literatür Yayınları)
  8. Jamal

    Selahattin Demirtaş

      (Dipnot Yayınları)
  9. Annem Öldü mü

    Vigdis Hjorth

      (Siren Yayınları)
  1. Nexus

    Yuval Noah Harari

      (Random House)
  2. The Alchemist

    Paulo Coelho

      (HarperCollins)
  3. Clear Thinking

    Shane Parrish

      (Random House)
  4. The Housemaid

    Freida McFadden

      (Little Brown)
  5. The Age of AI: The Book We All Need

    Henry Kissinger

    ve 2 yazar daha   (Random House)
  6. Just Kids

    Patti Smith

      (Bloomsbury)
  7. Normal People

    Sally Rooney

      (Faber & Faber)
  8. Rumi

    Peter Washington

      (Random House)
  1. Nakano Eskici Dükkânı

    Hiromi Kawakami

      (Domingo Yayınları)
  2. Rezonans Kanunu

    Pierre Franckh

      (Koridor Yayınları)
  3. Gece Yarısı Kütüphanesi

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  4. Lizbon'a Gece Treni

    Pascal Mercier

      (Sia Yayınları)
  5. 4 Gün 3 Gece

    Ayşe Kulin

      (Everest Yayınları)
  6. Labirent: Batı ve Hasımları

    Amin Maalouf

      (Yapı Kredi Yayınları)
  7. Yeni Ekonomi

    Mahfi Eğilmez

      (Remzi Kitabevi)
  8. Atomik Alışkanlıklar

    James Clear

      (Pegasus Yayınları)
  9. Hayat İmkânsız

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  10. İntermezzo

    Sally Rooney

      (Can Yayınları)
İyi bir kitap hakiki bir hazinedir.

John Milton

Jale Balcı

Finans alanında sekiz yıl çalıştıktan sonra geçtiği yemek sektöründe hızlı adımlarla ilerleyen Jale Balcı, beslenme uzmanlığı, aşçılık ve sofra düzenleme konularında, yurt içi ve yurt dışında farklı okullarda deneyimli isimlerden eğitimler almıştır.

2006 yılında yayınlandıktan sonra yüksek bir satış ivmesi yakalayan ve 10. baskıya ulaşan ilk kitabı Keyifli Sofralar İçin 50 Pratik Mönü’nün ardından, 2008 Aralık ayında ikinci kitabı Aperitif Mönüler (4. basım), 2010 yılında Antakya ve Yemekleri (4. basım) ve en son 2019 yılı Aralık ayında Tadında Yolculuk kitapları Remzi Kitabevi tarafından yayınlanmıştır. Yazarın tüm kitapları halen en çok satanlar arasında yer almaktadır. 

İlk restoran tecrübesini, kurucularından biri ve şefi olarak açtığı “Antiochiaconcept” ile yaşayan Balcı, daha sonra “Lokantafarina”da tek başına devam etti. Jale Balcı, doğum yeri olan medeniyetler şehri Antakya’ya gönüllü elçilik yapmanın yanı sıra Hatay Lezzet Gastronomi Festivali’ni düzenleme görevini üstlenmiş ve yaklaşık 4 günde 2 milyon kişinin ziyaret ettiği keyifli bir etkinliğe ev sahipliği yapmıştır.

Özellikle “Mönü Tasarımı” konusunda bir ilke imza atan şef ve yemek kitabı yazarı Jale Balcı 2018-2019 yılları arasında Alancha Nişantaşı restoranında başdanışman şef olarak çalıştı. Halen birçok kafe ve restorana mönü tasarımı konusunda danışmanlık yapmaya devam etmektedir. Yiyecek-içecek sektörünün önde gelen firmalarına ürünleriyle ilgili danışmanlık hizmeti de sunan Balcı, aynı zamanda özel yaratıcı çalışmalar yapmaktadır. Gecce Mekân kurul üyesi olup, Şişli Meslek Yüksek Okulu’nda danışma kurulu üyeliği ve gastronomi dersi eğitmenliği yapmaktadır. 

Yazarın Kitapları

50 Pratik Mönü

Jale Balcı

Antakya ANTIOCH City & Cuisine

Jale Balcı

Tadında Yolculuk

Jale Balcı

,

Hande Çilek

Antakya ve Yemekleri (küçük boy)

Jale Balcı

Derin Köklerin Meyvesi Zeytinyağı

Jale Balcı

,

Müge Nebioğlu

Olives and Olive Oil

Riches From Deep Roots

Jale Balcı

,

Müge Nebioğlu