REMZİ'DE ÇOK SATANLAR

15-21 Nisan 2024
TÜRKÇE
İNGİLİZCE
2023
TÜRKÇE
  1. Yeni Ekonomi

    Mahfi Eğilmez

      (Remzi Kitabevi)
  2. Labirent: Batı ve Hasımları

    Amin Maalouf

      (Yapı Kredi Yayınları)
  3. Havala

    Murat Ağırel

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  4. Verdâ

    Nilüfer Köylüoğlu

      (Remzi Kitabevi)
  5. Baron İstilası

    Timur Soykan

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  6. Atomik Alışkanlıklar

    James Clear

      (Pegasus Yayınları)
  7. Gece Yarısı Kütüphanesi

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  1. Dune

    Frank Herbert

      (Hodder & Stoughton)
  2. Icebreaker

    Hannah Grace

      (Simon & Schuster)
  1. Botter Apartmanı

    Ayşe Övür

      (Remzi Kitabevi)
  2. Gece Yarısı Kütüphanesi

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  3. Atomik Alışkanlıklar

    James Clear

      (Pegasus Yayınları)
  4. SS

    Barış Pehlivan-Barış Terkoğlu

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  5. Lizbon'a Gece Treni

    Pascal Mercier

      (Sia Yayınları)
  6. Dört Anlaşma

    Don Miguel Ruiz

      (Ötesi Yayıncılık)
  7. Zamanı Durdurmanın Yolları

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
İyi bir kitap hakiki bir hazinedir.

John Milton

Tarihçe

Remzi Kitabevi 1927 yılında Remzi Bengi (1907-1978) tarafından kuruldu. Kitabevi önce İstanbul Beyazıt’ta açtığı bir kitabeviyle faaliyete başladı. Yayınevi olarak ilk kitabı Ömer Seyfettin’in “Yüksek Ökçeler” adlı eseridir. 1929 sonlarında Ankara Caddesi 93 numarada Babıali Şubesine geçildi.

Ardından edebiyat dünyasının önemli isimleri Remzi Kitabevi çevresinde toplandı ve çoğunun ilk kitapları ya da olgunluk yapıtları Remzi Kitabevi tarafından yayınlandı: Nâzım Hikmet, Hasan Âli Yücel, Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Halide Edip Adıvar, Sabahattin Ali, Yaşar Kemal, Mustafa Nihat Özön, Hasan Ali Ediz, Falih Rıfkı Atay, Suut Kemal Yetkin, Orhan Kemal, Fakir Baykurt, Tarık Buğra, Kemal Tahir, Şevket Süreyya Aydemir, Halikarnas Balıkçısı, Necati Cumalı, Orhan Hançerlioğlu, Muzaffer İzgü, İlhan Selçuk, Tarık Dursun K., Adalet Ağaoğlu, Peride Celal, Emre Kongar, Cemal Yıldırım, Murathan Mungan, Erhan Bener, Enis Batur, Buket Uzuner, Şakir Eczacıbaşı, Jak Deleon, Atillâ Dorsay, Mario Levi, Feyza Hepçilingirler, Ayşe Kulin, Zülfü Livaneli, Hıfzı Topuz, Onur Öymen, Refik Erduran, Adnan Turani, Acar Baltaş, Zuhal Baltaş, Haluk Yavuzer, Doğan Cüceloğlu, Mahfi Eğilmez ve Leyla Navaro bu yazarlar arasında sayılabilir. Remzi Kitabevi yayınladığı telif eserler dışında, latin alfabesine geçtikten sonra dünya yazarlarından çeviri dizisi oluşturan ilk yayınevidir.1937 yılında ‘Milli Eğitim Bakanlığı (Beyaz Kaplı) Klasiklerinden 3 yıl önce’ “Dünya Muharrirlerinden Tercümeler Serisi” ne başlanmış ve bu dizide 250’ye yakın kitap yayınlanmıştır. Kuruluşundan bu yana başlık olarak yaklaşık 4000 kitap yayınlamış olan Remzi Kitabevi bugün, Remzi Bengi’nin, 1965 yılında yayıncılığa başlayan damadı Erol Erduran ile torunları Ömer Erduran ve Ahmet Erduran tarafından yönetilmektedir.

Yayınevinin günümüzde, Türk Yazarlarının edebiyat yapıtlarından başlayıp Sanat kitapları, Deneme, Anı, Felsefe ve Düşünce yapıtları, Çeviri Bestseller, İş ve Yönetim Kitapları, Mutfak Kültürü kitapları, Ev-Aile-Toplum, Kişisel Gelişim ve Psikoloji kitapları, çeşitli çocuk kitapları ve çizgi kitaplara kadar uzanan geniş bir yayın yelpazesi bulunmaktadır.

Remzi Kitabevi 1993 yılında perakende kitap satışı konusunda, yeni girişimlere başlamış ve 1994 yılının başında İstanbul'da Akmerkez şubesinin ardından Nişantaşı, Suadiye, Kanyon, Zorlu Center; Ankara'da Armada; İzmir'de Konak şubeleri açılmıştır. Ayrıca Akmerkez, Suadiye, Kanyon ve Zorlu şubelerinde kafe mevcuttur. Bu satış noktalarında çeşitli Türkçe yayınlar dışında, özellikle İngilizce ağırlıklı pek çok çeşit yabancı yayın sergilenmektedir.

Remzi Kitabevi 97 yıldır kültür yayıncılığının öncülüğünü yapmakta, aynı zamanda yaygın kitabevi ağıyla Türkçe kitapların yanı sıra yabancı ürünleri de okura sunmaktadır.