REMZİ'DE ÇOK SATANLAR

03 - 09 Ocak 2022
TÜRKÇE
İNGİLİZCE
2021
TÜRKÇE
  1. Sahte Sultan

    Mahfi Eğilmez

      (Remzi Kitabevi)
  2. Hayat Hanım

    Ahmet Altan

      (Everest Yayınları)
  3. Taksiii

    Ayşe Kulin

      (Everest Yayınları)
  4. Gece Yarısı Kütüphanesi

    Matt Haig

      (Domingo Yayıncılık)
  5. Parsel Parsel 2: Vurgun

    Murat Ağırel

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  1. Dune

    Frank Herbert

      (Hodder & Stoughton)
  2. Outliers

    Malcolm Gladwell

      (Penguin)
  3. Rumi

    Peter Washington

      (Random House)
  1. Balıkçı ve Oğlu

    Zülfü Livaneli

      (İnkılâp Kitabevi)
  2. Var mısın?

    Doğan Cüceloğlu

      (Kronik Kitap)
  3. Seyir

    Piraye

      (Mona Kitap)
  4. Kayıp Tanrılar Ülkesi

    Ahmet Ümit

      (Yapı Kredi Yayınları)
  5. Veba Geceleri

    Orhan Pamuk

      (Yapı Kredi Yayınları)
  6. Empedokles’in Dostları

    Amin Maalouf

      (Yapı Kredi Yayınları)
  7. Hazan

    Ayşe Kulin

      (Everest Yayınları)
  8. Dört Anlaşma

    Don Miguel Ruiz

      (Ötesi Yayıncılık)
İyi bir kitap hakiki bir hazinedir.

John Milton

Selin Kutucular

1972 yılında İstanbul’da doğan Selin (Terzioğlu) Kutucular, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdikten sonra Arthur Andersen Denetim şirketinde çalışmaya başladı. 1995’te Societe Generale Bank’a geçti ve bankanın dahili denetim müdürü oldu. 1996’da Ethem Kutucular’la evlendikten sonra iş hayatını Pharmacia & Upjohn firmasında finans ve idari işlerden sorumlu grup müdürü olarak sürdürdü. İlk çocukları Ece 1998’de doğdu. İki yıl sonra ikinci çocuklarına hamile kaldığında iş hayatına ara verdi. 2001’de Mekin doğdu.

Bu dönem tekrar piyanosunu çalma ve mutfakta denemeler yapma fırsatını verdi. Bir yandan katıksız bir Cumhuriyet bürokratı, aynı zamanda da lezzetten anlayan bir Büyükada âşığı olan dedesini 2003 yılında kaybedince onun anısını yaşatmak amacıyla ‘Büyükada Yemekleri’ kitap projesini hayata geçirdi. Büyükada Yemekleri-Dedemin Sofrası, 2005 Gourmand World Cookbook Awards”da “En İyi Yerel Mutfak” ödülünü kazandı. Uluslararası platformdaki temsil, yazara ayrıca 2006 senesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan “Türkiye’nin Tanıtımına Katkı” plaketi verilmesiyle sonuçlandı. İkinci kitabının hazırlıklarını iş hayatıyla beraber götüren Selin Kutucular, bu kitabında yoğun bir senenin “tatlı” sohbetini yapıyor.

Yazarın Kitapları

İstanbul Sofraları

Selin Kutucular

Büyükada Cuisine

Selin Kutucular