REMZİ'DE ÇOK SATANLAR

 
TÜRKÇE
İNGİLİZCE
2019
TÜRKÇE
  1. Bir Nefes Gibi

    Ferzan Özpetek

      (Can Yayınları)
  2. Unutkan Aşk

    Nermin Bezmen

      (Doğan Kitap)
  3. En Hüzünlü Eylül

    Osman Balcıgil

      (Destek Yayınları)
  4. Yakın

    Ege Soley

      (Doğan Novus)
  5. Asla Vazgeçme Asla

    Ali Türkşen

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  6. Uygarlıkların Batışı

    Amin Maalouf

      (Yapı Kredi Yayınları)
  7. Her Güne Bir Nietzsche

    Allan Percy

      (Pena Yayınları)
  8. Sarmal

    Murat Ağırel

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  9. Sakin

    Ege Soley

      (Doğan Novus)
  10. Gerek Yok, Hoş Değil

    Kürşat Başar

      (Everest Yayınları)
  1. Dune

    Frank Herbert

      (Hodder & Stoughton)
  1. Metastaz

    Barış Terkoğlu – Barış Pehlivan

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  2. Şehvetiye Tarikatı

    İsmail Saymaz

      (İletişim Yayınları)
  3. Devran

    Selahattin Demirtaş

      (İletişim Yayınları)
  4. Tarihe Geçen Savunmalar

    Ömür Uzel

      (Karakarga Yayınları)
  5. Aşkımız Eski Bir Roman

    Ahmet Ümit

      (Yapı Kredi Yayınları)
  6. Her Güne Bir Nietzsche

    Allan Percy

      (Pena Yayınları)
İyi bir kitap hakiki bir hazinedir.

John Milton

Ebru Erke

Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Bir müddet sektörde teknik pazarlama alanında çalıştıktan sonra doğru beslenme ve sağlıklı yaşam üzerine radyo programları yapmaya başladı. İki yıl boyunca farklı dünya mutfaklarının eğitimini aldı. Yemek kitabı editörlüğüyle başlayan yazım hayatı şu anda Food and Travel dergisinin genel yayın yönetmeni, La Cucina Italiana dergisinin yayın danışmanı ve Milliyet gazetesi gastronomi yazarlığı olarak devam etmektedir.

2015-2016 yılında Trakya Bölgesi meslek yüksekokullarında okutulmak üzere ilk kez hazırlanan Bilinçli Mutfak adlı ders kitabının bir kısmını yazıp tamamının editörlüğünü Milli Eğitim Bakanlığı için yapmıştır. Anadolu Üniversitesi’nde okutulmakta olan Gastronomi ve Medya adlı kitabın ise bir bölümünü yazmıştır. 

Çay eğitimini Hindistan’da tamamladıktan sonra, Amerika merkezli dünya çay someliyerleri birliği ITMA’dan sertifikasını almıştır. İtalya’da geçerliliği olan zeytinyağı tadım uzmanlığı sertifikasını Siena’da IRVEA Olive Oil Academy’den almış olup, Münih’teki Doemens Akademi’den aldığı eğitim sonrası dünyadaki sayılı su someliyerlerinden biri olmuştur.

Bein Gurme için iki yıl boyunca yaptığı program çekimleri bir süre verilen aradan sonra tekrar devam ediyor. Mutfak Dostları Derneği Yönetim Kurulu üyesi olup aktif bir Slow Food destekçisidir.

Yazarın Kahvaltı adlı kitabı vardır.

Yazarın Kitapları

Kahvaltı

Kahvaltı

Ebru Erke

Çay

Çay

Ebru Erke