REMZİ'DE ÇOK SATANLAR

16 - 22 Mayıs 2022
TÜRKÇE
İNGİLİZCE
2021
TÜRKÇE
  1. Korku

    Thich Nhat Nanh

      (Omega Yayınevi)
  2. Zamansız

    Latife Tekin

      (Can Yayınları)
  3. Seyir

    Piraye

      (Mona Kitap)
  4. İçtihad Kapısı

    Merdan Yanardağ

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  1. Rumi

    Peter Washington

      (Random House)
  2. Norwegian Wood

    Haruki Murakami

      (Random House)
  3. Dune

    Frank Herbert

      (Hodder & Stoughton)
  1. Balıkçı ve Oğlu

    Zülfü Livaneli

      (İnkılâp Kitabevi)
  2. Var mısın?

    Doğan Cüceloğlu

      (Kronik Kitap)
  3. Seyir

    Piraye

      (Mona Kitap)
  4. Kayıp Tanrılar Ülkesi

    Ahmet Ümit

      (Yapı Kredi Yayınları)
  5. Veba Geceleri

    Orhan Pamuk

      (Yapı Kredi Yayınları)
  6. Empedokles’in Dostları

    Amin Maalouf

      (Yapı Kredi Yayınları)
  7. Hazan

    Ayşe Kulin

      (Everest Yayınları)
  8. Dört Anlaşma

    Don Miguel Ruiz

      (Ötesi Yayıncılık)
İyi bir kitap hakiki bir hazinedir.

John Milton
Türk ve Batı Mutfağından Yemek Tarifleri
ISBN: 978-975-14-1535-6
Sayfa Sayısı: 384
Ebat: 200 x 270 mm
Yayın Tarihi: 01.01.2010
Fiyatı: 110.00 TL

Türk ve Batı Mutfağından Yemek Tarifleri

Ülkü Necipoğlu



Dostlardan Seçmeler

Türk ve Batı mutfağının en seçme ve kolay hazırlanan yemekleri bu kitapta yer alıyor. “Ailemden ve dostlarımdan öğrendiklerim yitip gidebilir,” diye düşünen Ülkü Necipoğlu’nun keyifli arkadaş sofralarından öğrendikleri, bu kitaptaki seçmelerin büyük bir kısmını oluşturuyor. Seçilen yemeklerin diğer bir kısmı yazarın ailesinden, özellikle Rumeli kökenli, İstanbullu annesinden ve Egeli kayınvalidesinden öğrendikleri. Bunların yanı sıra, Lenôtre gibi ustaların kitaplarından esinlendiği, damak tadımıza uyan bazı tarifler de bu kitaba ayrı bir renk katıyor.

Kitapta yer alan tür başlıkları şöyle:

● Ön Yemekler (Antreler) ● Çorbalar ● Et Yemekleri ve Sıcak Yemekler ● Garnitürler ● Patlıcan Yemekleri ● Tavuk Yemekleri Balık Yemekleri ● Pilavlar ● Mantı ve Makarnalar ● Börek İçleri ve Börekler ● Krepler, Pizzalar, Tuzlu Tartlar ● Sufleler ve Yumurtalar ● Zeytinyağlı Sebzeler ● Salatalar, Turşular ● Dip ve Soslar ● İçecekler ● Sütlü Tatlılar ● Hamur Tatlıları ● Helvalar ● Meyveli Tatlılar ● Muslar ve Sufleler ● Kremalar, Soslar ● Parfeler ● Kuplar ● Pastalar ● Tartlar ● Kekler ● Kurabiyeler ve Bisküviler ● Çay Sofrası İçin Tuzlular ● Reçeller