REMZİ'DE ÇOK SATANLAR

25 Kasım - 01 Aralık 2024
TÜRKÇE
İNGİLİZCE
2023
TÜRKÇE
  1. Nakano Eskici Dükkânı

    Hiromi Kawakami

      (Domingo Yayınları)
  2. Vejetaryen

    Han Kang

      (APRIL Yayınevi)
  3. Yırtıcı Kuşlar Zamanı

    Ahmet Ümit

      (Yapı Kredi Yayınları)
  4. Belki Yaz Erken Gelir

    Yekta Kopan

      (Can Yayınları)
  5. Gece Yarısı Kütüphanesi

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  6. Hayat İmkânsız

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  7. Can Borcu

    Piraye

      (Mona Kitap)
  8. 4 Gün 3 Gece

    Ayşe Kulin

      (Everest Yayınları)
  9. Zarlar

    Ahmet Altan

      (Everest Yayınları)
  10. Zamanı Durdurmanın Yolları

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  1. Nexus

    Yuval Noah Harari

      (Random House)
  2. Rumi

    Peter Washington

      (Random House)
  3. Clear Thinking

    Shane Parrish

      (Random House)
  1. Botter Apartmanı

    Ayşe Övür

      (Remzi Kitabevi)
  2. Gece Yarısı Kütüphanesi

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  3. Atomik Alışkanlıklar

    James Clear

      (Pegasus Yayınları)
  4. SS

    Barış Pehlivan-Barış Terkoğlu

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  5. Lizbon'a Gece Treni

    Pascal Mercier

      (Sia Yayınları)
  6. Dört Anlaşma

    Don Miguel Ruiz

      (Ötesi Yayıncılık)
  7. Zamanı Durdurmanın Yolları

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
İyi bir kitap hakiki bir hazinedir.

John Milton
Afyon Mutfağından Dünya Mutfağına Lezzet Yolculuğu
ISBN: 978-975-14-2061-9
Sayfa Sayısı: 148
Ebat: 190 x 220 mm
Yayın Tarihi: 07.07.2021
Fiyatı: 495.00 TL


Afyon Mutfağından Dünya Mutfağına Lezzet Yolculuğu

Semen Öner



"Gelenekselle çağdaş mutfağı buluşturan yemek kitabı..."

“Yılların birikimiyle yöresel ürünleri gerek sofralara gelecek mamul olarak, gerekse işletmelerinde yemek olarak sunmak yöre üretici ve esnafının marifeti haline gelmiş Afyonkarahisar’da. Bu kültürün gelişmesinde kentin asırlardır seyyahların buluşma noktası olmasının büyük etkisi var. Eskinin İpek Yolu kervanlarından bugünün gezginlerine Afyon kenti, bir soluklanma durağı olmuş, yöreye her seyyah heybesinden bir şeyler bırakmış ve bir şeyler almıştır.

İşte bu kitapta yüzyıllardır ayakta kalmayı başarmış, hiç sofralardan eksik olmamış, elden düşmemiş tariflere yer verdim. Damıtılarak zamana karşı büyük zaferler kazanmış bu vazgeçilmez lezzetlerin bazılarını olduğu gibi size aktarmayı, bazılarını da biraz günümüz alışkanlıklarına uyarlamayı hedefledim. Afyon’un en temel lezzetleri ve tariflerinin hepimizin sofrasını sık sık kolayca taçlandırabilmesi için kendi yorumumu katmayı uygun buldum. Kitapta vejeteryan ve vegan beslenmeye uygun onlarca özel tarif de bulabileceksiniz. İster hiç mutfağa girmemiş olun ister usta bir aşçı, bu kitapta size göre onlarca tarif bulacaksınız.” SEMEN ÖNER

Yazarın Diğer Kitapları

Bakır Tencere

Semen Öner