REMZİ'DE ÇOK SATANLAR

09-15 Haziran 2025
TÜRKÇE
İNGİLİZCE
2024
TÜRKÇE
  1. Markiz’deki Kadın

    Ayşe Övür

      (Remzi Kitabevi)
  2. Merkez Bankası

    Mahfi Eğilmez

      (Remzi Kitabevi)
  3. Engereğin Gözü

    Zülfü Livaneli

      (İnkılâp Kitabevi)
  4. Yetişin Babalar

    Selçuk Şirin

      (Mundi Yayınları)
  5. Sarı Yüz

    R. F. Kuang

      (İthaki Yayınları)
  6. Akan Nehir Gibi

    Paulo Coelho

      (Can Yayınları)
  7. Botter Apartmanı

    Ayşe Övür

      (Remzi Kitabevi)
  8. Günübirlik Hayatlar

    Irvin D. Yalom

      (Pegasus Yayınları)
  9. Günde Bir Doz Kedi

    Syou Ishida

      (Athica Yayınları)
  10. Edebi ve Edepsiz Beyoğlu

    Umur Talu

      (Literatür Yayınları)
  1. Clear Thinking

    Shane Parrish

      (Random House)
  2. The Housemaid

    Freida McFadden

      (Little Brown)
  3. Outliers

    Malcolm Gladwell

      (Penguin)
  4. Atomic Habits

    James Clear

      (Random House)
  1. Nakano Eskici Dükkânı

    Hiromi Kawakami

      (Domingo Yayınları)
  2. Rezonans Kanunu

    Pierre Franckh

      (Koridor Yayınları)
  3. Gece Yarısı Kütüphanesi

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  4. Lizbon'a Gece Treni

    Pascal Mercier

      (Sia Yayınları)
  5. 4 Gün 3 Gece

    Ayşe Kulin

      (Everest Yayınları)
  6. Labirent: Batı ve Hasımları

    Amin Maalouf

      (Yapı Kredi Yayınları)
  7. Yeni Ekonomi

    Mahfi Eğilmez

      (Remzi Kitabevi)
  8. Atomik Alışkanlıklar

    James Clear

      (Pegasus Yayınları)
  9. Hayat İmkânsız

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  10. İntermezzo

    Sally Rooney

      (Can Yayınları)
İyi bir kitap hakiki bir hazinedir.

John Milton
Afyon Mutfağından Dünya Mutfağına Lezzet Yolculuğu
ISBN: 978-975-14-2061-9
Sayfa Sayısı: 148
Ebat: 190 x 220 mm
Yayın Tarihi: 07.07.2021
Fiyatı: 585.00 TL


Afyon Mutfağından Dünya Mutfağına Lezzet Yolculuğu

Semen Öner



"Gelenekselle çağdaş mutfağı buluşturan yemek kitabı..."

“Yılların birikimiyle yöresel ürünleri gerek sofralara gelecek mamul olarak, gerekse işletmelerinde yemek olarak sunmak yöre üretici ve esnafının marifeti haline gelmiş Afyonkarahisar’da. Bu kültürün gelişmesinde kentin asırlardır seyyahların buluşma noktası olmasının büyük etkisi var. Eskinin İpek Yolu kervanlarından bugünün gezginlerine Afyon kenti, bir soluklanma durağı olmuş, yöreye her seyyah heybesinden bir şeyler bırakmış ve bir şeyler almıştır.

İşte bu kitapta yüzyıllardır ayakta kalmayı başarmış, hiç sofralardan eksik olmamış, elden düşmemiş tariflere yer verdim. Damıtılarak zamana karşı büyük zaferler kazanmış bu vazgeçilmez lezzetlerin bazılarını olduğu gibi size aktarmayı, bazılarını da biraz günümüz alışkanlıklarına uyarlamayı hedefledim. Afyon’un en temel lezzetleri ve tariflerinin hepimizin sofrasını sık sık kolayca taçlandırabilmesi için kendi yorumumu katmayı uygun buldum. Kitapta vejeteryan ve vegan beslenmeye uygun onlarca özel tarif de bulabileceksiniz. İster hiç mutfağa girmemiş olun ister usta bir aşçı, bu kitapta size göre onlarca tarif bulacaksınız.” SEMEN ÖNER

Yazarın Diğer Kitapları

Bakır Tencere

Semen Öner