REMZİ'DE ÇOK SATANLAR

26 Temmuz-01 Ağustos 2021
TÜRKÇE
İNGİLİZCE
2020
TÜRKÇE
  1. Hazan

    Ayşe Kulin

      (Everest Yayınları)
  2. Balıkçı ve Oğlu

    Zülfü Livaneli

      (İnkılâp Kitabevi)
  3. Kayıp Tanrılar Ülkesi

    Ahmet Ümit

      (Yapı Kredi Yayınları)
  4. Söylenmemiş Sözler

    İclal Aydın

      (Artemis Yayınları)
  5. SURİYE

    Ömer Önhon

      (Remzi Kitabevi)
  6. Veba Geceleri

    Orhan Pamuk

      (Yapı Kredi Yayınları)
  7. Empedokles’in Dostları

    Amin Maalouf

      (Yapı Kredi Yayınları)
  1. The Kingdom

    Jo Nesbo

      (Random House)
  2. How To Love

    Thich Nhat Hanh

      (Random House)
  3. The Alchemist

    Paulo Coelho

      (HarperCollins)
  4. Memed, My Hawk

    Yashar Kemal

      (Random House)
  5. Ataturk

    Andrew Mango

      (Hodder)
  6. The New Map

    Daniel Yergin

      (Penguin)
  7. Fahrenheit 451

    Ray Bradbury

      (HarperCollins)
  1. Bir Nefes Gibi

    Ferzan Özpetek

      (Can Yayınları)
  2. Uygarlıkların Batışı

    Amin Maalouf

      (Yapı Kredi Yayınları)
  3. Sarmal

    Murat Ağırel

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  4. Dört Anlaşma

    Don Miguel Ruiz

      (Ötesi Yayıncılık)
  5. Leylan

    Selahattin Demirtaş

      (Dipnot Yayınları)
İyi bir kitap hakiki bir hazinedir.

John Milton
Afyon Mutfağından Dünya Mutfağına Lezzet Yolculuğu
ISBN: 978-975-14-2061-9
Sayfa Sayısı: 148
Ebat: 190 x 220 mm
Yayın Tarihi: 07.07.2021
Fiyatı: 60.00 TL


Afyon Mutfağından Dünya Mutfağına Lezzet Yolculuğu

Semen Öner



"Gelenekselle çağdaş mutfağı buluşturan yemek kitabı..."

“Yılların birikimiyle yöresel ürünleri gerek sofralara gelecek mamul olarak, gerekse işletmelerinde yemek olarak sunmak yöre üretici ve esnafının marifeti haline gelmiş Afyonkarahisar’da. Bu kültürün gelişmesinde kentin asırlardır seyyahların buluşma noktası olmasının büyük etkisi var. Eskinin İpek Yolu kervanlarından bugünün gezginlerine Afyon kenti, bir soluklanma durağı olmuş, yöreye her seyyah heybesinden bir şeyler bırakmış ve bir şeyler almıştır.

İşte bu kitapta yüzyıllardır ayakta kalmayı başarmış, hiç sofralardan eksik olmamış, elden düşmemiş tariflere yer verdim. Damıtılarak zamana karşı büyük zaferler kazanmış bu vazgeçilmez lezzetlerin bazılarını olduğu gibi size aktarmayı, bazılarını da biraz günümüz alışkanlıklarına uyarlamayı hedefledim. Afyon’un en temel lezzetleri ve tariflerinin hepimizin sofrasını sık sık kolayca taçlandırabilmesi için kendi yorumumu katmayı uygun buldum. Kitapta vejeteryan ve vegan beslenmeye uygun onlarca özel tarif de bulabileceksiniz. İster hiç mutfağa girmemiş olun ister usta bir aşçı, bu kitapta size göre onlarca tarif bulacaksınız.” SEMEN ÖNER

Yazarın Diğer Kitapları

Bakır Tencere

Semen Öner