REMZİ'DE ÇOK SATANLAR

12 - 18 Şubat 2024
TÜRKÇE
İNGİLİZCE
2023
TÜRKÇE
  1. Lizbon'a Gece Treni

    Pascal Mercier

      (Sia Yayınları)
  2. Savaşçı

    Doğan Cüceloğlu

      (Remzi Kitabevi)
  3. Botter Apartmanı

    Ayşe Övür

      (Remzi Kitabevi)
  4. Süreyya Ciliv

    Fırat Demirel

      (Kronik Kitap)
  5. Zavallılar

    Alasdair Gray

      (İthaki Yayınları)
  6. Acı Yoruldu

    Serhan Asker

      (Alfa Yayınları)
  7. Atomik Alışkanlıklar

    James Clear

      (Pegasus Yayınları)
  8. Mektub

    Paulo Coelho

      (Can Yayınları)
  9. Anda Kalmak

    Rana Beri

      (Remzi Kitabevi)
  1. The Alchemist

    Paulo Coelho

      (HarperCollins)
  2. Istanbul

    Orhan Pamuk

      (Faber & Faber)
  3. Atomic Habits

    James Clear

      (Random House)
  4. How To Stop Time

    Matt Haig

      (Canongate)
  1. Botter Apartmanı

    Ayşe Övür

      (Remzi Kitabevi)
  2. Gece Yarısı Kütüphanesi

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
  3. Atomik Alışkanlıklar

    James Clear

      (Pegasus Yayınları)
  4. SS

    Barış Pehlivan-Barış Terkoğlu

      (Kırmızı Kedi Yayınları)
  5. Lizbon'a Gece Treni

    Pascal Mercier

      (Sia Yayınları)
  6. Dört Anlaşma

    Don Miguel Ruiz

      (Ötesi Yayıncılık)
  7. Zamanı Durdurmanın Yolları

    Matt Haig

      (Domingo Yayınları)
İyi bir kitap hakiki bir hazinedir.

John Milton
Afyon Mutfağından Dünya Mutfağına Lezzet Yolculuğu
ISBN: 978-975-14-2061-9
Sayfa Sayısı: 148
Ebat: 190 x 220 mm
Yayın Tarihi: 07.07.2021
Fiyatı: 430.00 TL


Afyon Mutfağından Dünya Mutfağına Lezzet Yolculuğu

Semen Öner



"Gelenekselle çağdaş mutfağı buluşturan yemek kitabı..."

“Yılların birikimiyle yöresel ürünleri gerek sofralara gelecek mamul olarak, gerekse işletmelerinde yemek olarak sunmak yöre üretici ve esnafının marifeti haline gelmiş Afyonkarahisar’da. Bu kültürün gelişmesinde kentin asırlardır seyyahların buluşma noktası olmasının büyük etkisi var. Eskinin İpek Yolu kervanlarından bugünün gezginlerine Afyon kenti, bir soluklanma durağı olmuş, yöreye her seyyah heybesinden bir şeyler bırakmış ve bir şeyler almıştır.

İşte bu kitapta yüzyıllardır ayakta kalmayı başarmış, hiç sofralardan eksik olmamış, elden düşmemiş tariflere yer verdim. Damıtılarak zamana karşı büyük zaferler kazanmış bu vazgeçilmez lezzetlerin bazılarını olduğu gibi size aktarmayı, bazılarını da biraz günümüz alışkanlıklarına uyarlamayı hedefledim. Afyon’un en temel lezzetleri ve tariflerinin hepimizin sofrasını sık sık kolayca taçlandırabilmesi için kendi yorumumu katmayı uygun buldum. Kitapta vejeteryan ve vegan beslenmeye uygun onlarca özel tarif de bulabileceksiniz. İster hiç mutfağa girmemiş olun ister usta bir aşçı, bu kitapta size göre onlarca tarif bulacaksınız.” SEMEN ÖNER

Yazarın Diğer Kitapları

Bakır Tencere

Semen Öner