• Türkiye’de Kitap
    2015’te Ne Kadar Özgürdük? Türkiye Yayıncılar Birli­ği, 1995’ten bu yana her yıl ülkemiz­de yayın­lama özgürlüğünün sınırlarını ortaya koymak amacıyla bir rapor yayınlıyor. Raporlarda yayınlama özgürl(Devamını oku)
  • Dünyada Kitap
    Cervantes Toprağa Verildi İspanya’nın ve dünyanın en önemli yazarlarından Miguel de Cervantes’in kayıp mezarı bir manastırın mahzeninde bulunmuştu. Yazarın, ölmeden kısa süre önce sadece altı dişinin (Devamını oku)
  • İstanbul’un “Kayıp” Kitabı
    Taşı toprağı tarihtir İstanbul’un. Zaman zaman başıma gelir, ya sokaklarında yürürken ya da minibüsün penceresine yaslanıp dalıverdiğim zamanlarda gidiveririm geçmişine İstanbul’un… Eskiden bu binalar(Devamını oku)
  • İki Yalnız Bir Köprüde
    “Plüton. Benim güzel gezegenim. Buz kraliçem. Karanlıklar prensesim. Seni gezegenlikten attılar, cüce gezegen yaptılar,” diye başlıyor “İyi Tanrının Çocukları”. Kendini Plüton’da, hatta belki de Plüto(Devamını oku)
  • Beyaz Saray’dan Afganistan’a Büyük Macera
    Hiçbir zaman cazibesini yitirmeyen bir konu politika. Brad Thor da bu alanda akla gelebilecek sayılı isimlerden biri. Gerek tarzı, gerekse üslubuyla bizleri maceradan maceraya sürüklüyor. “Büyük Oyun”(Devamını oku)
  • Bu Neyin Kavgası?
    Norveçli yazar Karl Ove Knausgaard’ın “Kavgam” kitabı (daha doğrusu, toplamda altı ciltten oluşan “Kavgam” serisinin ilk cildi), Türkçeye arkasında güçlü bir rüzgârla adım attı. Sonuç olarak karşımızd(Devamını oku)
  • Aramızdaki Yabancı
    Fatih Balkış’ın yeni novellası “Baht Dönüşü”, öncelikle diriliğiyle çarptı beni. Romanın sadece bir yerde adı geçen kahramanı, yaşı altmışa yaklaşan İshak’ın en büyük hayali on yıllardır üzerinde çalı(Devamını oku)
  • “Şimdi Ben Ne Yapacağım!”
    Heyecanlı bir bekleyişin ardından doğum gerçekleşir ve uzun bir yolculuğun startı verilmiş olur. Yolculuğun başlamasıyla her annenin aklına ilk gelen, “Şimdi ben ne yapacağım!” sorusudur. Doğumdan son(Devamını oku)
  • Ah O Eski Sevgili!
    Kimi ilk gözağırısı, kimi hançeri en derine sokanı... Eski sevgili deyince burnunun kemiği sızlamayan var mıdır? Yarayı kaşımak mı dersiniz, külleri yeniden alevlendirmek mi... Yitik Ülke Yayınları, 2(Devamını oku)
  • “Gerçek”le Yaralı Mektuplar
    Savaş sonrası Alman edebiyatının en önemli iki ismi, Ingeborg Bachmann ve Paul Celan. Aralarındaki aşkın belki de tek kanıtı, birbirlerine yazdıkları mektuplar. Tüm bunları olanca nesnelliğiyle derley(Devamını oku)
  • Çocukluğun İpek Kanatları
    Çocukluğun yazlarını kim unutabilir? Okulların kapanmasıyla kafesinden salınmış vahşi hayvan yavruları gibi sokağa taştığımız o günleri... Açık havaya, ağaçların gölgelerine, serin sulara koştuğumuz, (Devamını oku)
  • Aklın Firarı
    Yazarken, kurgu ile gerçeğin toprakları arasındaki sınırları bir elimizle çizer, diğer elimizle sileriz. Kurgunun derinlerine indikçe o sınır gitgide silik, belirsiz bir ize dönüşür. Patricia Duncker’(Devamını oku)
Bu sayfa beta aşamasındadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.