• SİZİN HİÇ İSTANBUL'UNUZ ÖLDÜ MÜ?
    Burhan Arpad’ın kitabını okuduktan sonra anladım ki, benim İstanbul’um ben doğmadan çok önce ölmüş. Küçüksu çayırları, Göksu Deresi, Güzelcehisar, Şehzadebaşı, Tepebaşı Tiyatrosu... 66 baca numaralı v(Devamını oku)
  • ÖLÜMÜN VARLIĞI DA YOKLUĞU DA CEHENNEM!
    İnsan varoluşunun en onulmaz yarası “ölümlülük” ve “ölümlülük bilinci”yse, insanın kendisi için düşleyebileceği en büyük cennet de ölümün olmadığı o yer; bir başka deyişle, “sonsuz yaşam”dır. Ölüm, he(Devamını oku)
  • KUZEY-GÜNEY SAVAŞI VE BİR BAŞKANIN HİKAYESİ
    “Guliver’in Gezileri” ya da “Alice Harikalar Diyarında” gibi saf yaratıcılık örneklerinden sonra, genel cazibesi olan tek anlatı şeklinin tarih olduğunu düşünür Gore Vidal. Amerikan tarihini bir nehir(Devamını oku)
  • BÜTÜN ÖNEMLİ ADAMLAR
    Walter Benjamin’in Paris’te Bibliotheque Nationale’de çalışırken çekilmiş bir fotoğrafı vardır. Kitaplar tarafından kuşatılmış bir adam, bu tablonun en önünde durur ve başı öne eğiktir. Fotoğrafın çek(Devamını oku)
  • ŞEYH SAİT İSYANI VE BUGÜN
    “Etle tırnak gibiyiz”, “Kız alıp kız verdik...” Bu sözler günümüzde Kürt sorununun tartışıldığı zeminlerde sık sık telafuz ediliyor. Ayrılıkçılığa karşı olan tarafın düşüncelerinin simgeleşmiş hali de(Devamını oku)
  • CESUR ANNE-BABALAR İÇİN
    Yaz geldi; oğlumu sokaktan alamıyoruz. Bu durumda yapılacak tek şey Erdoğan Tokmakçıoğlu’nun Bilgi Çocuk’tan çıkan “Çocuk Oyunları” ve “Tekerlemeler” adlı kitaplarını okumak… “Kon Kon Kelebek!”, “Sar (Devamını oku)
  • 27 MAYIS VE 12 EYLÜL AYNI KEFEYE GİRER Mİ?
    2007 yılı, Türk demokrasi hayatına damga vuran olaylarla yaşanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı seçimi etrafında toplanan yoğun tartışmalar, mitingler, Anayasa Mahkemesi’nin kararları, yaz ortasında se(Devamını oku)
Bu sayfa beta aşamasındadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.