• TABU KELİMELER
    Bu yazıda “tabu” kelimeler kullanmamaya çalışacağım. Keşke imkân olsa, bundan böyle bu köşede yer alacak tüm yazılarda bunu becerebilsem. Sonuçta her sayıda kalemin ucu edebiyata, romana, öyküye, sana(Devamını oku)
  • “ZEYTİN ÜLKESİ”NDEN BİR OTOBİYOGRAFİK ROMAN
    Gözümüzü açtığımız yer ile ruhumuz arasında doğrudan bir ilişki vardır, diyor Fatma Gürel. Öyle… Hiç farkına varmadan kök salarız doğup büyüdüğümüz yere. Sonra bu kökler bizi yine kendisine çağırır. F(Devamını oku)
  • ÇİZİMLE DÜNYANIN EN ÖNEMLİ ESERLERİ
    Bazıları kesinlikle itiraz edeceklerdir biliyorum, ama yine de desenleri, ya da resimleri edebiyatın en önemli destekçisi olarak görmüşümdür her zaman. Sırf bu nedenle “İslenmiş Aşka Mektuplar” ve “So(Devamını oku)
  • SEVİYOR, SEVMİYOR, SEVİYOR, SEVMİYOR…
    Pek kararsız biri değilimdir. Üstelik kararsızlığı da sevmem. Ama bazen insan ne yapacağını, ne düşüneceğini, hatta ne hissedeceğini bilemiyor. Bazı kitaplarda da durum bu… “Sevdim mi?” diye soruyorum(Devamını oku)
  • IŞIĞIN MERKEZİNE YOLCULUK
    Geçtiğimiz aylarda İş Kültür’den çıkan ve bir söyleşi derlemesi olan “Aşkın En Güzel Tarihi” adlı kitapta Jean Courtin, aşkın kökenine ulaşmak istiyorsak, Homo Sapiens’e, yani gelişmiş beyinli insanın(Devamını oku)
  • PSİKOLOJİDE KİŞİ ODAKLI YAKLAŞIMIN MİMARI
    Yeni yüzyılda insan beyninin dinamiklerini anlamak yönünde gerçekleştirilen birçok araştırma, sinir sistemimizin sanıldığından çok daha donanımlı olduğunu gözler önüne serdi. Yüzyılın başına kadar kit(Devamını oku)
  • BİR YAZAR YAZARLARI ANLATIRSA…
    “Portreler” adıyla çıkan kitap aslında Henry James’in 1878 yılında yazdığı ve orjinal adı “French Poets and Novelists” olan kitaptan bir derleme. James’in bir Amerikan yazarı olarak Fransız edebiyatın(Devamını oku)
  • BİLGİN DEDE ZAMAN BİSİKLETİNEBİNDİ VE GİTTİ
    1 Ekim 2012’de yazar dostları ve okurları Bilgin dedeyi, renkli balonlarla uğurladı Teşvikiye Camisi avlusundan. Geride çoğu çocuk ve gençlik edebiyatı otuza yakın kitap bıraktı. Ben de üzüntümü sindi(Devamını oku)
  • ERMENİ SORUNU ÜZERİNE TARTIŞMALAR
    “Ermeni Açılımı” unutuldu, ne kapılar açıldı, ne de “soykırım” tartışmasında bir adım atıldı. Ama Ergenekon davasıyla bulaşık bir Ermeni sorunu tartışması, liberal entelektüeller arasında kıyasıya sür(Devamını oku)
Bu sayfa beta aşamasındadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.