REMZİ'DE ÇOK SATANLAR

TÜRKÇE
İNGİLİZCE
  1. Hava

    Buket Uzuner

      (Everest Yayınları)
  2. Vazgeçebilmek

    Guy Finley

      (Destek Yayınevi)
  3. Mutfak Sırları

    Anthony Bourdain

      (Domingo Yayıncılık)
  4. Japon Masalları

    Yei Theodora Ozaki

      (Karakarga Yayınları)
  1. How To Fight

    Thich Nhat Hanh

      (Random House)
  2. The Fallen

    David Baldacci

      (Pan MacMillan )
  3. Prisoners of Geography

    Tim Marshall

      (Elliott & Thompson)
  4. How To Love

    Thich Nhat Hanh

      (Random House)
  5. Identity

    Francis Fukuyama

      (Profile Books)
İyi bir kitap hakiki bir hazinedir.

John Milton

Semen Öner

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce öğretmenliğinden (TEFL) mezun oldu. Tetra Pak Paketleme AŞ’de çalışma hayatına başladı. 1999’da, halen kurumsal eğitimler veren şirketi FURLA’yı kurdu ve bu güne kadar 650’yi aşkın kurumla çalıştı, 200 bin üzerinde katılımcıya eğitim verdi. Şirket sürekli yeni eğitimler geliştirerek öncülüğünü sürdürmektedir.

Semen Öner, dünyanın en saygın aşçılık okulu Le Cordon Bleu Paris’te eğitim almış ve çocukluktan beri en büyük ilgi odağı olan yemek pişirme hobisiyle profesyonelliği birleştirip 2000 yılında Türkiye’nin ilk kapsamlı yemek kursu MUTFAKTAYIZ’ı kurmuştur. Bu işletme yine Türkiye’nin ilklerinden SMN Tat Merkezi’ni doğurmuştur. Yemekli çocuk partileri, butik pastacılık ve artisan çikolata konusunda uzman olan işletme, truffleları ile ünlüdür.

Yazarın 2004’te başlayan televizyonculuk serüveni halen devam etmektedir. Araştırma sonuçlarına göre Semen Öner Türkiye’nin en güvenilen ve en çok tanınan şeflerin başında gelmektedir. 

Aynı zamanda üniversite öğretim görevlisi olan Öner, ekmekçilik, pastacılık, fırınlama teknikleri, Türk yemekleri, Türk tatlıları dersleri vererek geleceğin şeflerini yetiştirmektedir. Bu arada Food Design konusunda yüksek lisans yapmakta, 3 boyutlu gıda basımı üzerine çalışmaktadır.

Semen Öner “En büyük başarı sürdürülebilir mutluluktur” mottosunu benimsemiştir. “Az yağlı, zeytinyağlı olmaz” demesi ve tereyağına olan sevgisi de kendisiyle yıllardır özdeşleşmiştir. İnsanların hayatına olumlu yönde dokunan her projede yer almaktan büyük mutluluk duymaktadır.