• BİR EYLÜL ROMANI
    Her kuşağın bir metni vardır. Eski Yunan’ın, ortaçağın, rönesansın, Fransız Devrimi’nin; ya da Türkçenin sınırlarına dönersek, meşrutiyetin veya cumhuriyetin edebiyatta koskoca bir parmak izi olduğunu(Devamını oku)
  • DÜNYALARI YIKAN YAZARIN ROMANI
    Elinde balyozla, okuyucunun zihnindeki duvarları, alaycı ve sivri dili, gürsoluk tasarlanmış olay örgüsü, hareketli biçemi ve iflah olmayan insan inancıyla, paramparça etmeyi seven Émile Ajar, yani Ro(Devamını oku)
  • ACI HAYAT!
    Geçen sayıda John Steinbeck’in “Wayward Bus” adlı romanının “Aşk Otobüsü”nden “Tutku Otobüsü”ne dönüşümünün öyküsünü anlatmıştım. Bazı yazılar çok doğurgandır. “Tutku Otobüsü” de böyle bir yazı oldu. (Devamını oku)
  • YASAK KÖYLERİN YASAK ÇOCUKLARI
    Sıcak ve nemden sırılsıklam bir akşamüstü. Simurg Kitabevinde’yim. Piyasaya yeni çıktığını tahmin ettiğim bir tomar kitabın üzerine uzanmış tombul kedi haylaz bakışlarla içeriye girip çıkan kitapsever(Devamını oku)
  • PAMUK PRENSES ÇIPLAK!
    “Bir varmış bir yokmuş… Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, develer tellal iken, pireler berber iken, ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken, birden koptu ip, devrildi beşik. Babamın kafas(Devamını oku)
  • NEFTALİ YEŞİLİ
    “Kara Ada Defteri”, çok uzun zaman önce çok özel bir kütüphanede rastladığım bir kitaptı. Çok uzun zaman önce… Neruda’yı bilmediğim yaşlarda. O günlerden bu yana neredeyse otuz yıl geçti. Şimdi bir (Devamını oku)
  • SONBAHARI ÇOCUK ŞİİRLERİYLE KARŞILAMAK!
    Çocuklar beş duyunun ötesine geçen, kendi dillerini kuran doğanın sesleridir. Şengül Karaca, bir ilköğretim sınıf öğretmeni. Tutmuş öğrencilerine Japon kısa şiir sanatı haikuyu öğretmiş. 4. sınıfa(Devamını oku)
  • BALIKLARIN BUNUNLA ÇOK İLGİSİ VAR!
    Bazı şeyler geç keşfedilir hayatta. Bu bazen sizden kaynaklanır bazen de sizin dışınızdaki nedenlerden. Avi Türkiye’nin geç keşfettiği yazarlardan. Dolayısıyla biz yetişkinlerin çoğu için Avi geç bir (Devamını oku)
Bu sayfa beta aşamasındadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.