• Türkiye’de Kitap
    Şiir, Roman, Öykü Atölyeleri Sarnıç Öykü, Kadıköy’de bir “edebi­yat merkezi” açıyor. “Sarnıç Öykü Atölye” adıyla başlayan etkinlikler; öykü okurlarını, öyküye yeni başlayanları buluşturma, dergiyi yaş(Devamını oku)
  • Dünyada Kitap
    Cezayirli Kadının Sesi Sustu Edebiyat dünyasında Cezayirli kadınların sesi olarak tanınan, Cezayir asıllı Fransız yazar Assia Djebar (Asiye Cebar) 78 yaşında hayatını kaybetti. Cezayir’de doğan ve ilk(Devamını oku)
  • Prensesin Sevilmediği Masal
    Deniz otuzlu yaşlarının başında, muhafazakâr bir ailenin tek çocuğu. Aynı zamanda kariyerinde emin adımlarla ilerleyen başarılı bir mimar. Doktor Ömer’e ilk görüşte âşık oluyor. Orta-üst sınıf bir ail(Devamını oku)
  • “Puslu Kıtalar” Çizgi Roman Oldu
    Türkçe edebiyatseverlerin kitaplıklarından eksik etmedikleri, en ünlü “ilk roman”lardan biri olan “Puslu Kıtalar Atlası”, yazarı İhsan Oktay Anar’ın sıradışı anlatımıyla bizi büyülemeye başlayalı tam (Devamını oku)
  • Freud Yine Haklı Çıktı!
    Bir psikiyatrist olan Gülseren Budayıcıoğlu, Ankara’da uzun süre serbest hekimlik yaptıktan sonra farklı tanı gruplarından hastalarıyla görüşmelerini birebir kaleme alıp kitaplaştırmıştı. Bu kitap, 20(Devamını oku)
  • Hikayeler Özgürleştirir Mi?
    “Buradaki acının hem kente hem zamana ait olduğunu biliyordum. Kent ve zaman birdi, Tanrı bu yüzden burada hükmünü yitirmişti. Bizi gözeten yoktu. Tanrı iyiliği yaratmış, kötülük ise insandan gelmiş, (Devamını oku)
  • Britanya Askerleri Gözüyle Anafartalar
    25 Nisan 1915’te Gelibolu Yarımadası’nın güney ve orta kısımlarına çıkan İtilaf Kuvvetleri, çetin bir direnişle karşılaşınca dar köprübaşlarında çakılıp kaldılar. Bütün gayretlerine rağmen direnişi kı(Devamını oku)
  • Edebiyatta Adalet, Vicdan, Merhamet
    Karşılaştırmalı edebiyat alanında yapıtlarıyla, denemeleriyle ufuk açan, edebiyatın felsefesini, poetikasını eserler ve yazarlar üzerinden akademik düzlemde derinleştiren Nurdan Gürbilek, 2011 yılında(Devamını oku)
  • “Aşk Her Şeyi Fetheder” Mi?
    Ruhum cenderede sanki. Neyi, nasıl yazacağımı bilmiyorum. Pencereden bakıyorum, saat gece 01.00. İstanbul kar altında. Feyruz dinleyeyim diyorum (hiç dinlemem aslında). Benimki sadece umut. Kemal Burk(Devamını oku)
  • Düş İle Gerçek Arasında
    “Düş ile gerçeğin kazıklarına bağladığım bu incecik tel, hakikat ile saçmalık arasında uzanacak.”“Cambazın Son Adımı” edebiyatın değişik alanlarında kalem oynatan bir yazarın imzasını taşıyor. Metis Y(Devamını oku)
  • Tüm İyi Yazarların Yaptığı Gibi...
    “İşte Senin Hayatın”, Demir Özlü’nün yeni ‘anlatı’sı. Novella’ya (uzun öykü) özgü öykülemenin sık sık kesintiye uğradığı, art alanında felsefenin de kendini duyurduğu böylesi kurmaca metinler bizde az(Devamını oku)
  • Tuğla Yerine Kitap
    Bir kitabın konusu kitaplar olduğunda, bir okurun hayalleri gerçek oluyor sanki; kitapla kurduğu soyut ilişki somutlaşıyor. Kitabın kendisinin kahramana dönüştüğü romanlar, kütüphanelerimizdeki eserle(Devamını oku)
  • “Ürküntü, Dehşet, İnfial, Azgın Korku”
    Leo Perutz’un “Kıyamet Günü Ustası” isimli romanının ilk sayfalarında, tekinsiz bir hortlak hikâyesinin başlangıcında olduğumuzu anlıyoruz. 1909 yılında gerçekleşmiş trajik hadiseler silsilesini –hiçb(Devamını oku)
  • Bir Hayat Deneyi
    Ocak ayında Metis Yayınları tarafından basılan “Kendine Ait Bir Hayat”ı okumaya karar verdiğimde, kitabın tanıtımında değinilen “içsel keşif deneyi”nden ziyade Virginia Woolf’un “Kendine Ait Bir Oda”s(Devamını oku)
Sayı: 111 - Mart 2015
Bu sayfa beta aşamasındadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.