• ÇOK OLMANIN AGRESİF HAFİFLİĞİ
    Sosyal medyanın iyi yanlarından biri de kırk yıl geçse yokluğunu hissetmeyeceğimiz bazı yazarların düşüncelerinden haberdar olmayı sağlaması. Hoş, itiraf edeyim ki dâhiyane tespitlerle karşılaşmış olm(Devamını oku)
  • ASLOLAN KAHRAMANIN YOLCULUĞU
    Çocukluğumuzun arındırılmış imgelerine takıntılıyız ve bu yüzden de  yetişkinliğimizin gerekli geçişlerine karşı ilgisiz kalıyoruz. Joseph Campbell, “Kahramanın Sonsuz Yolculuğu”, s. 21 Haruk(Devamını oku)
  • AZİZ NESİN DÜRÜSTLÜĞÜ
    İnsanın okuma alışkanlıkları zamanla değişebiliyor. Mesela ben 14-15 yaşlarımdayken okuduğum kitaplarda beğendiğim cümlelerin ya da dizelerin altını çizerdim. 19-20 yaşlarındayken kitaba yüklediğim “a(Devamını oku)
  • BENİM ŞAİRLERİM
    Aziz dostum Enver Aysever’in içten davetiyle oluşturduğum ‘Benim Şairlerim’ köşesinde yirmi şairi yazdım bugüne dek. İlhan Berk, Orhan Veli, Melih Cevdet, bence şair de sayılması gereken Sait Faik’le (Devamını oku)
  • AKILLI TASARIMCI DOĞANIN KENDİSİYSE…
    Tanrı’nın varlığının kanıtı olarak türetilen “akıllı tasarım” görüşü canlıların yüksek uyum özellikleri ve doğanın iyi organize olmuş yapısına sırtını dayamıştır. Bu fikri savunanlar düzenin ancak bir(Devamını oku)
  • SUSAN SONTAG’LA KONUŞMAK
    “En iyi röportajlar,” demiş İngiliz gazeteci Lynn Barber, “tıpkı en iyi biyografiler gibi, insanlığın tuhaflığını ve çeşitliliğini ortaya çıkarmalı”. Kendimizle ilgili yok yere dışavurmadığımız sırlar(Devamını oku)
  • BEETHOVEN’I KEŞFETMEK…
    Çok az insan vardır sanatçı olup da yaşarken ölümsüzleşecek derecede takdir gören… Bu çok az sanatçıdan biridir Beethoven. Avusturya tiyatrosunun en önemli trajedi yazarlarından Franz Grillparzer onun(Devamını oku)
  • KEDİM ŞİİRİMİ YEDİ
    Bir kedimiz var, yeni. Adını küçük oğlum Güneş koydu, Cesur. Büyük oğlum Kuzey, ki güneşli kütüphanenin ilham kaynağı olduğunu müdavim okurlarımız bilirler, kediyle yavaş ama sağlam bir ilişki kurdu. (Devamını oku)
  • TÜRKİYE’NİN EKONOMİ SERÜVENİ
    Cumhuriyet tarihinin önemli tanık ve kaynaklarından Cahit Kayra, üç cilt halindeki eserinde Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin gelişimini istatistiki bilgiler, kişisel deneyimler ve tarihi tanıklıklara (Devamını oku)
Bu sayfa beta aşamasındadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.