• BİLİNMEZE KİBRİT ÇAKMAK
    Dorian Gray’in karşı konulmaz yakışıklılığını ve ona umutsuzca tutulan Basil Hallward’ı hatırlamayan yoktur. Oscar Wilde’ın hayatı ve iç dünyasındaki mozaik öyle renkler barındırır ki hakkında yazılmı(Devamını oku)
  • OPERASYONLARIN GERÇEK ŞİFRELERİ
    Soruşturmaların başından beri Ergene­kon’la ilgili çok kitap çıktı. Gazeteciler içeri atıldıkça, Silivri anıları da peş peşe yayımlanmaya başlandı. Bütün bu külliyattan sonra bir de Soner Yalçın’ın ay(Devamını oku)
  • ELİ DURSA KAFASI DURMAYANLARDAN MISINIZ?
    Oğlum kendini konuşarak ifade ediyor. Konuşurken elleri, gözleri, bütün bedeni, ruhu o konuşmaya katılıyor. Anlattığı her neyse, uzun uzun betimliyor, örnekler veriyor, heyecan duyuyor. Henüz düzgün c(Devamını oku)
  • YARINKİ YÜZLERİMİZ
    Javier Marías’ın “Yarınki Yüzün” (Tu Rostro Mañana) adlı üçlemesine dair bir patırtı kopmasını bekledim. Kopmadı. Her davete katılan, her etkinliğe koşturan edebiyat-sanat camiamızın büyük edebiyatçıl(Devamını oku)
  • SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM, AMA NEREYE DOĞRU?
    Dönüşüm çoğu zaman tedricidir. Birey, toplum ya da sistem dönüşüme uğrayabilir. Dönüşümün hızı ve süresi değişken olabilir ama çoğu zaman dönüşüm olarak tanımladığımız, algı radarımıza yakalanan durum(Devamını oku)
  • MEÇHULE GİDEN BİR KAHRAMAN
    Genellikle tek bir kitabıyla özdeşleştirilen bir yazarın farklı bir kitabıyla karşılaşınca garipseriz. Sanki bir yapıt diğer tüm kitapları gölgeliyordur. Arthur Conan Doyle sadece “Sherlock Holmes”ten(Devamını oku)
  • KENTLERİ ANLATAN ÇOCUK KİTAPLARI
    Türkçede çocuklara yaşadıkları kentleri, semtleri, hatta sokakları anlatan çocuk kitapları pek az. Oysa Avrupa’da rehber niteliğinde olan ya da bir öykünün, şiirin parçası olarak yazılmış ne çok örneğ(Devamını oku)
  • EJDERHALARI SEVEN YETİŞKİNLER DE VAR (NEYSE Kİ)
    Ali Püsküllüoğlu denemeyi “Herhangi bir konuda, kesin bir sonuca varma çabası gütmeksizin, yazarın kendi kişisel düşüncelerini, görüşlerini, genellikle bir söyleşi havasında işlediği bir düzyazı türü”(Devamını oku)
Bu sayfa beta aşamasındadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.